wtorek, 25 października 2016

Warzywny gulasz z dyni





Składniki:
300g dyni
puszka fasoli
pół papryki
por
garść szpinaku
garść mrożonej fasolki szparagowej
łodyga selera naciowego
4 łyżki soczewicy
puszka pomidorów w kawałkach
2 łyżki soku z cytryny
łyżka oleju kokosowego
przyprawy: sos sojowy, pieprz, curry, czosnek, imbir, papryka słodka, czubrica

Przygotowanie:
Por pokroić i podsmażyć na oleju kokosowym.
 Dodać soczewicę i wlać szklankę wody. Gotować 10 min, po czym wrzucić dynię pokrojoną w kostkę, fasolkę szparagową, pokrojony seler naciowy i paprykę, pomidory, sok z cytryny i przyprawy (w razie konieczności dolać trochę wody). Znów gotować 10 min. 
Na koniec dodać fasolę i szpinak. Dusić jeszcze 5 min i gotowe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz