Składniki:
- 6 młodych buraków dobrze umytych i pokrojonych w małe kawałki (u mnie półplasterki)
- 8 małych ziemniaków obranych i pokrojonych w ćwiartki
- 2 cebule pokrojone w piórka
- 5 łodyg selera naciowego pokrojonego w małe kawałki (dodaję też trochę listków)
- 1 pęczek kolendry albo natki pietruszki
- 1 puszka pomidorów
- 1 puszka mleka kokosowego
- 1-2 łyżki oleju kokosowego
- przyprawy: 1 łyżeczka zmielonej kolendry, 1 łyżeczka curry, sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Na oleju kokosowym podsmażyć cebulę, buraki, i ziemniaki (około 5 minut), ciągle mieszając.
Dodać pomidory, mleko kokosowe, selera naciowego i przyprawy.
Gotować,
aż wszystkie warzywa będą miękkie. Na koniec doprawiam solą i pieprzem oraz posypuję kolendrą lub natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz